Tuesday, June 28, 2011

Vårbruk - del 2

I och med att min dator krånglat så har jag inte kunnat ladda upp bilder jag tagit den senaste tiden. Här så kommer i alla fall lite foton från jobbet. Det har varit varmt och regnat lagom den senaste så nu växer det bra på fälten.

Research plot.

Spår av en eftermiddagsskur.

Gott om majsplantor, ont om ogräs.

 
Sojabönor
 




Saturday, June 25, 2011

Virus

Min dator har varit lite sjuk det senaste. Det var efter att jag laddat ner CS5 som problemen började. Utan förvarning dog datorn, eller rättare sagt så blev skärmen svart men datorn var fortfarande på i någon slags datorkoma. Min första arbetshypotes var att det berodde på att CS5 var nedladdat från piratebay och att det var fixandet och trixandet med host-filerna som ställde till det.  Jag laddade ner trial-versionen från adobe men problemet bestod, abrupt datordöd. Då tänkte jag att det kanske är virus eller annan malware som ställer till det. Så jag scanade igenom datorn,  återinstallerade CS3, konstaterade att det var en hel del damm i datorn, plockade isär datorn, dammsög datorn, gav den några uppmuntrande ord och en vänlig klapp på höjet. Det gick lite bättre ett tag men sedan började datorn braka ihop igen hipp som happ. Fick lite panik och backade upp hårddisken och sedan dess har inte datorn stängt av sig själv en enda gång. Antar att det är lite som när man bestämmer sig för att ta med ett paraply på en mulen dag. Tar man inte med så regnar det garanterat. I alla fall så har datorn funkar flera dagar nu, peppar peppar.

Monday, June 6, 2011

Lazy Sunday

Igår var det finfint väder så vi passade på att åka till high park och slappa i graset. Först i solen men sen i skuggan eftersom det blev så snablans varmt. Skönt att ta det lugnt, surpla på en frappuccino och läsa mitt favoritmagasin, Wired. Varje vår när de Japanska körsbärsträden blommar i high park så hålls det en liten festival men tyvärr så missade vi den detta år. Det är bara under ett fåtal dagar som träden blommar men för två veckor sedan lyckades jag ta ett foto av det sista trädet som ännu inte slagit om till grönt.

En väldigt Kanadensisk park.

Cherry blossom-träd