Tuesday, April 19, 2011

Förra veckan var jag med om en förvirrande konversation. Min chef, min kollega och jag skulle ut och äta lunch på stan när följande utspelade sig:

Chefen: När jag var i Europa (läs Schweiz) förra veckan så såg jag så många som rökte, speciellt tjejer.
Jag: Jasså?
Chefen: Det måste vara en modegrej.
Jag: ?
Kollegan: Ja, det är en sådär dietgrej.
Jag: Va?!
Kollegan: Ja, Europeerna är inte lika feta som här...det är därför att dom röker. Ofta när människor slutar röka så går dom upp i vikt.
Jag (lätt upprörd): Men det är ju väl dokumenterat hur skadligt rökning är...och jag tror kappast att människor röker för att inte gå upp i vikt. Det har jag svårt att tro på.

Tyst i bilen.

Och en annan sak. Europa är inte ett land! Det är en kontinent med en massa länder i, alla med olika kulturer och språk. Detta sa jag förståss inte i bilen men ibland så blir jag förvånad över hur lite folk i Kanada vet om Europa. Eller rätta sagt så blir jag förvånad över vad folk tror sig veta. Tröttsamt värre.

Idag snöade det i Toronto. Skumt.

Tuesday, April 12, 2011

New York, New York, It's a hell of a town

Bokade precis en weekend-resa till New York! Skall bli skönt att komma ifrån stan några dagar...och åka till en ännu större stad. Men allvarligt, New York är nog en av de bättre städerna jag turistat i och det verkar alltid finnas en massa kul saker att kolla in. Det blir nog att vi betar av några museer, MoMA, The metropolitan. Lite shopping. Äta god mat. Appropå det så tog Laura en bild av mig häromdagen på ett av mina favoritfalafelhak på Queen Street West.

Komplementfärgerna gul och blå.

Nu är temperaturen uppe på den tvåsiffriga skalan och snön är ett minne blott. Årstiden till ära finns det två stående skämt:

How do you know it's spring? The Leafs are out. Detta Torontocentriska skämt anspelar på vårt locala ishockeylag som inte lyckat att kvala in till Stanley Cup sen 2004. Årets slutspelshopp grusades i söndags.

There are two seasons in Toronto - winter and construction. Det finns inte en väg som inte kan byggas om här verkar det som.