Wednesday, December 28, 2011

All you can eat...

...och det gjorde jag. Tidigare ikväll var vi på Frankie Tomatto, ett buffeställe med mat från Italien som speciallitet. Såhär efteråt i eftertanken kranka blekhet så förstår jag inte hur jag tänkte när jag fick för mig att äta buffe. Min geniala buffeätaride får jag ungefär en gång per år. Det där med att vara snål samt tillgång till mat endast begränsad till magens storlek är en dålig kombination för någon utan karaktär. Men jag är inte ensam för en gång när vi var där var det någon som åt en pizzabit för mycket och kräktes på golvet bland matstationerna. Personal en var extremt snabba på att städa upp vilket får mig att misstänka att det inte är en helt ovanlig företeelse. Bon appetit!
Lutande tornet i Scarborough.

Monday, December 26, 2011

Julpyssel

God fortsättning ni läsare av min arma blogg. Som vanligt var jag ute i sista minuten med att köpa julklappar detta år men det gick ganska bra i alla fall. Jag fick två öl i min julstrumpa vilket var en trevlig överraskning eftersom den i vanliga fall brukar innehålla apelsiner och andra hälsosamma saker. På julafton fixade jag med en liten jullunch för de närmast sörjande. Det blev faktiskt ett jädra enmansprojekt med en gravad lax, rödkolssallad, Jansons och andra julbordstillbehör. Jag fixade ihop en julsnaps för några helger sedan och den har blivit en riktig succé. Skönt att kunna hålla lite traditioner från the old country levande. I år så bestämde vi oss för att ge varandra en resa i julklapp så förra helgen så åkte vi några dagar till Quebec city. Det är verkligen en urtrevlig stad och vi bodde i den gamla delen av staden som till mångt och mycket påminner mycket om gamla stan i Stockholm. Qubec city är också Kanadas älsta stad och det var hit de första Franska kolonisatörerna anlände.
Quebec från ovan.
Mitt nästkommande projekt denna julen är att laga en chokladdoppad lakritskola samt bygga en pepparkaksversion av ett för Toronto känt landsmärke. De två tidigare åren gick det åt pipsvängen med kolan. Häromdagen köpte jag mig en konfektyrtermometer så nu skall det förhoppningsvis gå vägen.