Monday, March 19, 2012

Veckans prognos

Galenskapen fortsätter, idag var det 23 grader. Och i fredags satt jag på en uteservering och drack öl kl elva på kvällen. Visserligen med jacka på men ändå. Förra värmerekordet för denna dag sattes för två år sedan och det var nitton grader. Och nu ser jag att det skall bli 26 grader på Onsdag. Sjukt.


Men så självklart så blir det pissigt väder till helgen. Typiskt!

Wednesday, March 14, 2012

Det våras för våren

I morse när jag packade mina träningskläder så stoppade jag ner mössa, handskar och långbyxor i väskan. Det hade egentligen räckt med shorts och t-shirt eftersom vädret idag var strålande och termometern visade 18 grader. Inte fahrenheit utan Celcius. Anders Celcius. Är det alla de som kör sina stora SUVs på tomgång som man skall tacka för det varma klimatet? Min kompis som forskar på klimatet säger att det inte går att dra några slutsatser på basis av ett års väder och det låter ju rimligt. Ändå är det svårt att undgå att fundera på vad vi gör med vår planet. Tur att jag hann med att ta lite bilder medans det låg snö på backen.



Samma plats som ovan men med mindre snö.

Saturday, March 3, 2012

/səˈskætʃɨwɑːn/

Härom veckan så åkte jag till Saskatoon med jobbet för att ha ett möte med ett företag som eventuellt vill ingå ett partnerskap med mitt företag. Tanken var att jag skulle vara i Saskatoon en del dag men självklart så blev det strul med mitt flyg och mitt schema blev superkomprimerat. Jag flög dit, åkte bil i en timma till mötet, hade möte i en timma, åkte bil i en timma tillbaka till flygplatsen och flög sedan hem. Kollegan som hämtade upp mig på flygplatsen visade sig ha Svenskt påbrå så vi hade en riktigt trevlig biltur. Hans farföräldrar flyttade till Kanada för många år sedan och det verkar som att det finns en liten Svenskkolloni norr om Saskatoon. Mötet gick bra även om att det är ovisst huruvida det blir något framtida samarbete företagen emellan. Kul att ha varit i Saskatchewan i vilket fall och nu kan jag bocka av den provinsen.

Saskatchewan ovanifrån



Långa, långa tåg

Viva la Mexico!

Jag kan inte säga nog med bra saker om Mexiko. Mexikanarna var extremt trevliga, boendet var perfekt och maten var klart över förväntan. Även om att jag hade hoppats på att få äta ostdränkta fajitas så vart jag glatt överaskad av all den extremt hälsosamma mat som serverades. Värsta häsoresan. Även om turistmaten var utsökt så försökte vi äta så mycket av den lokala maten som möjligt, också supergott. Kan verkligen rekomendera Tulum som resedestination. Jag lämnade Mexiko i shorts och 30 grader och landade i ett snötyngt Toronto med barometern under nollstrecket. Burr burr.