Wednesday, June 20, 2012

Pust

Nu är det varmt. Idag fanns det potential för att ett värmerekord skulle slås men så blev det inte. En extreme heat alert är i alla fall utfärdad för Toronto stad. Inklusive humiditeten skulle det vara 45 grader idag. Det är sådana stunder som jag önskar att jag hade en fungerande AC i bilen.

Efter sol kommer regn.

Sunday, June 17, 2012

Eric : Hoodlums 1-1

För ett tag sedan så slog någon in baklyktan på min bil. Klart irriterande att behöva lägga pengar på att köpa nytt men det värsta var att behöva fixa med att beställa ny baklykta, vänta på att den skall komma med posten samt att hela tiden hoppas på att inte bli stoppad och bötfälld av polisen. Jag lyckade köpa en baklykta på nätet och nu i veckan så anlände den från kalifornien. Skulle jag köpt samma del här så skulle det kostat dubbelt så mycket så då vart ju valet inte så svårt. Snål som man är. Så nu när jag har bytt den trasiga mot den nya fina baklyktan så hoppas jag att bilen kan få vara ifred. Annars jävlar.

Det finns en rolig makapär på labbet som biologerna använder för att dela upp frön. Allt hälls in i mitten av den vibrerande skålen och sedan vandrar fröna uppåt och utåt i spiralen för att sedan falla ner i små pappersfickor. Tyckte att det kunde bli ett ganska kul foto.
Betade sojabönor.
Majsen har vuxit en liten bit, så även denna vecka.

Idag är det Fars dag i Kanada och vi skall åka och spela lite golf och äta i klubbhuset, skall bli gött med lite buffe.

Sunday, June 10, 2012

Blixtar och dunder...

Blixten slog ner på labbet i Onsdags. Som tur var så var jag inte där när det hände men det har minst sagt varit intressant att se hur blixten gått från att ha snuddat vid ett träd, färdats i armeringen i cementbeläggningen, gått upp genom cementen och sedan gått in i labbyggnaden. Radion och ljusena gick igång på en av våra monstertruckar och det gick tydligen inte att stänga av utan att batteriet kopplades ur. Det blev punka på två däck på ett släp. Telefonerna, internet och larmsystemet till byggnaderna på gården gick sönder och har inte lagats än. Det är lustigt hur handikappad man blir när inte internet funkar, mail gjorde ju inget att det inte la av eftersom det resulterade i en välbehövd respit men när det inte gick att skriva ut för att printern ligger på nätverket så blir det med ens problematiskt. På bilden nedan syns det hur blixten gick igenom cementen så att 30 kilos block slogs loss. Shit pommes.


Här är förra veckans majsrapport tagen i Torsdags.


Sunday, June 3, 2012

Supermoon

Tänkte bara skriva ett kort inlägg eftersom jag inte skrivit på ett tag. Ibland är det lite svårt att komma igång igen när det går för lång tid mellan gångerna men nu så med detta inlägga så hoppas jag att det skall ta fart med skrivandet igen. Vi var på bröllop i Skottland nyligen så jag skall försöka lägga upp lite bilder från det när jag får tid att fixa med fotona. Hela helgen som bröllopet pågick var nog en av de roligaste i perssonminne. Fantastiskt lyckad ceremoni och bröllopsfest, jag var klädd i kilt vilket var väldigt speciellt, träffade många gamla goda vänner. Medans jag kommer ihåg det och med tanke på mitt förra blogginlägg så fick jag mig åter ett gott skratt när vi åt frukost på ett hotell i Edinburgh och jag hörde några beställa läsk till omeletten. Javisst var det Amerikaner.

Innan vi åkte på semester så tog jag denna bilden på det som hypades som en supermoon. Tycke inte att den såg så mycket större ut än vanligt men tydligen var avstånden mellan jorden och månen så kort som det bara blir. Tog bilden med min kompis objektiv och det blev rätt skarpt, det går verkligen att se kratrarna.

Inte vilken måne som helst.

Annars så växer majsen nu så det knakar. Det har varit varmt nu de senaste två veckorna men inget regn men så nu i fredags så kom det ett rejält oväder. Inte så kul tyckte jag men å andra sidan så blir ju bönderna glada och det är ju alltid bra att någon glädjs över mörka moln och skyfall.

Första Juni.