Tuesday, February 22, 2011

Family Day

Idag är det family day i Ontario-provinsen. En dag till för familjer antar jag. Vår plan för dagen var att gå på en gratis Tim Burton-utställning. Bra tänkte vi för annars kostar den $22 per capita. Men när vi kom dit ringlade kön runt kvarteret och tydligen var det tre timmars väntetid så vi gick och åt en hamburgare istället. Jälva family day. Inte nog med det, i lördags morse försökte vi få tag i billiga operabiljetter men det gick även det åt skogen. Så istället drog vi och fikade med vår nya och tyska vän Urs. På fiket så rostade de sina egna bönor och kaffet var fantastiskt gott. I en tidning som låg och skräpade såg vi en annons för en film som Laura jobbade på förra hösten med ingen mindre än Peter Stormare. Uhu, fancy värre.

Peter Stormare funderar
Annars så går det lite upp och ner med temperaturen för tillfället. I fredags var det 12 plusgrader för att lagom till min löprunda på söndasmorgonen sjunka till minus 10. Hade nästan glömt av hur skönt det är med plusgrader. En dålig sak med minusgrader är att vissa kollegor som kör lite för fort på parkeringsplatsen kan slinta på isen och köra in i ens bil. Det hände i torsdags och jag var inte så glad över detta. Nu var det inte värsta bucklan men ändå tillräckligt stor för att jag kommer att behöva bilen till en verkstad. Det är ganska ironiskt att jag betalar en massa i bilförsäkring, åker bil en ganska lång strecka för att komma till och från jobbet men så är det när bilen är parkerad och jag sitter på mitt kontor och dricker mitt morgonkaffe som skadan sker. Det enda som är bra med detta är att efter hon kört in i min bil kom direkt till mig och erkände sitt brott. Så nu skall hennes försäkringsbolag prata med mitt försäkringsbolag och förhoppningsvis så kommer det lösa sig på bästa möjliga sätt. Och gör det inte det så kommer jag faan bli hulken på jobbet. Eller inte om jag känner mig själv rätt...men fantisera går ju alltid. Hur som helst har detta irriterat mig de senaste dagarna.

En bil svänger

Monday, February 14, 2011

Brain freeze


Var det värt det? Fingrar som inte ville tina på några dagar? Kanske, kanske inte. Hur än avancerade kameror är så kan de aldrig fånga det som ögonen ser. Såhär i efterhand så tycker jag att det är en ok vinterbild men när jag tog den tyckte jag att det var det bästa fotot jag tagit. Kanske var det så att jag inte bara förfrös fingrarna utan även hjärnan. Om det tog några dagar för att helt få tillbaka känseln i fingrarna så är det tveksamt om hjärnan tinat än. Efter att onsdagen och torsdagens kortare löpdistanser gick över förväntan så såg jag fram emot söndagens 9 km-runda. Hur svårt kan det vara tänkte jag i mig enfaldighet. Jag fick slita som ett djur de sista kilometrarna och det kändes som att jag tangerade toppen av min förmåga. Men det var det värt! (även om att jag var helt utslagen resten av söndagen...).

Wednesday, February 9, 2011

Snowmageddon

Det har varit rejält kallt här de senaste dagarna kan jag lova. När jag skulle åka hem från labbet igår så fick jag för mig att ta lite bilder på vinterlandskapet. Dålig ide. Jag hade inga hanskar på mig så när jag fått upp kameran och tagit några kort så märkte jag att jag tappat känseln i mitt högra lillfinger. Solen höll på att närma sig horisonten och där stod jag och väntade på mitt kodac moment. Jag försökte värma händerna i byxfickorna men det gick väl sådär. Det tog en bra stund innan jag tinat upp i bilen och nu såhär dagen efter så saknar jag känsel under naglarna på vänsterhanden. Lillfingret är dock tillbaka till det normala. Men det är väl priset man betalar för sin envishet. Idag så var jag och sprang med the running room, klubben som jag tränar med inför halvmaran den 15 Maj. 4,5 km var rundan på och imorgon är det dags igen och då skall vi springa en runda som enligt min tränare kallas för Tough Love. Antar att det blir tempolöpning med backträning. Just det, hur gick det med den där bilden som jag var beredd att förfrysa mina extremiter för att få till? Jo, jag vart ganska nöjd men när jag kom hem så visade det sig att jag måste uppdater mina bildbehandlingsprogram eftersom min nya kamera tar raw-bilder i ett version som inte mina program känns vid. Så fort jag fixat nya program laddar jag upp några av bilderna. Under tiden så bifogar jag en bild för förra veckan när Toronto skulle drabbas av Snowmageddon enligt metrologerna. De använde även ord som Snowpocalypse och Snowzilla men inget blev det med det.