Sunday, September 25, 2011

Fototävling

På fredag är det sista dagen för inlämning av bilder till jobbets fototävling så i helgen har jag kollat igenom de kort jag tagit sedan förra Oktober. Det var en hel del foton. Nu har jag sovrat och skall förhoppningsvis kunna koka ner det till 30 foton eller mindre. Så när veckan är till ända tänkte jag försöka lägga upp de bilder jag valt ut. I och med att min gamla dator gick hädan så verkar det nu som att en del foton inte finns längre. Men jag skall nog kunna återfå dem på något sätt eftersom det var moderkortet och inte hårddisken som krashade. I mitt letande efter potentiella foton hittade jag denna från när jag flög till USA med jobbet tidigare i sommar. Vet inte riktigt vad det skall vara för något väder men jag tyckte att det blev rätt fint ändå.

Någonstan över den nordamerikanska kontinenten.
Imorse sprang vi den sista långdistansare innan halvmaran som är om tre helger. 19 kilometer, kändes bra och jag ser redan fram emot att träna inför nästa lopp. Kanske blir det Around the Bay som att en tretiokilometare i Mars. Dom brukar skämta om att man måste hälla glykol i vattnet i löpbältet för att det är så kallt. Vi får se hur det blir, det är lätt att tänka att det skulle vara kul nu när det varit 20 grader och fint väder i helgen. Jag hinner kanske tänka om under hösten när temperaturen går under nollan.

Sunday, September 18, 2011

Pulskoll

Om en månad är det dags för halvmara nummer två. Innan jag började denna omgången av löpträningen så köpte jag mig en Garmin Forerunner 350. Det är ett gps-tidtagarur med pulsmätare som alla "seriösa" löptränare har. Nu  får jag också vara med i det tuffa gänget. Det roligaste med klockan är att all data går att mata in i datorn efter löprundan och ut kommer det grafer och annan mätdata och det går ju en skolad ingenjör som jag igång på. Därför tänkte jag bjuda på en graf över min backträning.


 Först kommer lite uppvärming under de första tolv minuterna, tempot är konstant och pulsen går in i zon 3 vilket är 75% av min beräknade maxpuls. Sen springer jag upp och ner för samma backe nio gånger under vilken min puls pendlar mellan 75% - 85% av maxpuls i ett sågtandsliknande mönster under 30 minuter. Pust. Dubbelpust. Den sista svansen på kurvan är löpet tillbaka till startpunkten. Så kan en Torsdagskväll se ut för mig. Jag gör det av egen fri vilja och det känns fantastiskt. Mest efteråt dock :)

Saturday, September 17, 2011

Snaps

Vi var bjudna på kräftskiva förra helgen. Det var knytkalasstuk på det hela och istället för att ta med en paj så erbjöd jag mig att fixa snaps. Först så gjorde jag en enbärssnaps som efter fem dagars bryggande smakade sådär. Så dagen innan kalaset bestämde jag mig för att brygga en lime/chilli-snaps istället. Friskt vågat hälften vunnit tänkte jag. Sen tänkte jag att det får bära eller brista. Sen tänkte jag, shit pommes, kalaset är imorgon. Alla ville prova den hemmagjorda snapsen på kräftskivan och det vart en succé faktiskt. Tur för mig. Här är en bild av snapsen under tiden som den smaksätts.




I flaskan är det rivet limeskal, en skvätt lime, vodka samt hackad chilifrukt. Efter en dag så filtrerade jag lösningen och vips så var det klart. Jag hade med en liter gammeldansk till kräftpartajet också. Den är ju god fast på ett annat sätt. Det var inga problem att sjunga helan går till båda sorterna.

Friday, September 2, 2011

Tandagnisslan

Idag var jag hos tandläkaren på min årliga kontroll. Jag trodde att jag skulle ha åtminstone ett hål eftersom det har gjort ont i en tand varje morgon den senaste månaden. Men så var det tydligen inte, inga hål och det enda de gjorde var att rensa tandsten. Min tandläkare menade på att det troligen är så att jag gnisslar mina tänder under natten. Vet inte om jag tror på det för det har jag aldrig gjort tidigare men vem vet, kanske har han rätt. Häromdagen tog jag en promenad runt gården på vårt labb och passade på att ta några bilder.

Sojabönor
Tomater i olika grad av mognad
Mer höbalar
Nu är det helg och till råga på allt långhelg, gött värre. På måndag är det Kanadensarnas första maj och då får alla vara lediga och så även jag.